fbpx

Portfolio

Fredrik Lundberg är utbildad guld- och silversmed men har en annan inriktning än vad du vanligtvis tänker på när du hör de orden.

Han är nämligen utbildad guld- och silversmed, men de fantastiska verk han skapar, skulle snarare beskrivas som konsthantverk.

Här kommer ett smakprov på vad han älskar att göra:

Fredrik Lundberg var en av vinnarna i Designforum 2018, en designtävling för yrkesverksamma guldsmeder och smyckesformgivare.

De nio vinnande bidragen ställs ut i Accessories and Jewellery Lounge på Bolinderska Palatset under Fashion Week Stockholm den 30 augusti. Eventet anordnas av Swedish Fashion Council.

Tävlingen hade temat altruism (att hjälpa andra utan att önska något i gengäld), hans tolkning blev en brudslöja i silver och pärlor (för en man), en brudslöja som symboliserar önskan att stå bredvid någon annan i framgångar så som motgångar oavsett.

Brudslöjan är öppningsbar, så den bildar en krage av pärldraperi när den öppnas.

2018 hade Fredrik en separatutställning på Sintra i Göteborg, där han visade upp sina arbeten där han tolkade ytor och sammanfogningar av olika metaller i olika faser av smältning.

Utställningen representerade också hans arbete i tiden. Att sammanfoga olika metaller (ämnen) på olika sätt har varit ett arbete han jobbat med sedan andra året under sin utbildning.

Därför hade utställningen två ingångar: ytor-sammanfogningar och ”tid… och början på en livslång process!”

Här kommer fler exempel på sådant Fredrik gör:

HenRing No:1

Pride

Barndomen

Kanna No:1

Fugelsang

Silver Kalksten

Doftsmycke

Dopkanna

12mm-109 lödningar

Vitguld och ebenholts